Fjernvarme i Bolderslev

Bolderslev Lokalråd igangsætter et nyt projekt.

Målet er at få muligheden for fjernvarme i Bolderslev.

Fredag d. 11. marts 2022 holdt formanden for Bolderslev Lokalråd, Henning Frisk, og Direktøren for Aabenraa Fjernvarme, Tommy Palmholt, et indledende møde.

Det først skridt i forhold til at få fjernvarme til Bolderslev. Det er økonomisk og samfundsmæssigt bedst, at koble sig på centrale og store fjernevarme systemer. Det giver den bedste forsyningssikkerhed, mindste miljøbelastning og mest effektive/økonomiske drift. For den enkelte bruger er man også fri for vedligehold og afskrivning af egen forsyning ved tilkobling til fjernvarme.

Derfor har Bolderslev Lokalråd tager kontakt til Aabenraa Fjernvarme om muligheden for at blive koblet på deres forsyningssystem.

Vi vil nu nedsætte en arbejdsgruppe, som skal holde første møde i starten af april. Herefter vil planen være- Afklaringsfase- Grov oplæg fra fjernvarmekonsulenter- Konkret projektoplæg udarbejdet af Aabenraa Fjernvarme – Myndighedsbehandling.

Målet er, at etableringen starter og slutter i 2023. Helst så tidlig som muligt.

Vi har brug for flere der vil deltage i arbejdsgruppen.

Hvis du har lyst kan du sende en sms til 2361 2294 eller en mail til info@bolderslev.dk – helst inden 25. marts 2022.

Vi har allerede to der vil deltage i arbejdet – Dennis Nielsen og Paul A Jensen👍

Ikke alle fakta er klar da de skal på plads i projektfaserne, men umiddlbart ved vi følgende:- Gasafkobling er nu muligt. Koster ca. 10.000 kr. men man kan sandsynligvis søge en pulje for tilskud.

– Tilslutningsprisen er ikke udregnet endnu da det afhænger af antal tilmeldte og markedsprisen på entreprenør og materialer. Dog er der mulighed for et mindre start beløb med et løbende afdrag som alternativ til fuld betaling ved tilkobling.

– Vi skal påregne at der skal være ca. 50% opbakning.

Spørgsmål kan sendes til info@bolderslev.dk.Vi håber alle vil tage godt i mod dette initiativ – og vi skal nok holder jer orienteret (evt. også ved et borgermøde senere på året når der er overblik).

Nyheder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du kan anvende disse HTMLtags og egenskaber: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>